Over ons

Ontdek amspdf: Jouw Duurzame Kennisbron

Bij amspdf, de Openbare Bibliotheek van Amsterdam, geloven we dat kennis delen en duurzaamheid hand in hand gaan. Onze bibliotheek staat in het hart van de gemeenschap en biedt een plek waar iedereen welkom is om te leren, te ontdekken en te groeien. Wij streven ernaar om niet alleen een bron van kennis te zijn, maar ook een voorbeeld op het gebied van milieubewustzijn en duurzaamheid.

Onze Inzet voor de Planeet

Wij zijn trots op de stappen die we hebben gezet om onze impact op het milieu te minimaliseren. Ons gebouw is een toonbeeld van duurzame praktijken, waarbij we gebruikmaken van zonnepanelen om onze eigen groene energie op te wekken. Dankzij de installatie van dubbel glas beperken we energieverlies en zorgen we voor een aangenaam binnenklimaat, ongeacht het seizoen.

De materialen die we gebruiken voor onze inrichting en de bouw van onze faciliteiten zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun duurzame eigenschappen. We zetten ons in voor het gebruik van vernieuwbare en gerecyclede materialen, waarmee we een voorbeeld willen stellen voor andere organisaties.

Groen & Water

Onze toewijding aan het milieu stopt niet bij energie en materialen. We hebben ook groene ruimtes gecreëerd die niet alleen bijdragen aan de biodiversiteit, maar ook aan het welzijn van onze bezoekers. Waterbesparing is een ander belangrijk aspect van onze milieustrategie, waarbij we slimme technologieën inzetten om ons waterverbruik te verminderen.

Afval & Recycling

In onze bibliotheek nemen we afvalbeheer serieus. We moedigen hergebruik en recycling aan en zorgen ervoor dat afvalstromen zorgvuldig worden gescheiden. Zo dragen we bij aan een circulaire economie en verminderen we de hoeveelheid afval die op de stortplaats terechtkomt.

Bereikbaarheid en Transport

De locatie van onze bibliotheek is strategisch gekozen om optimale bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de fiets te garanderen. We stimuleren onze bezoekers en medewerkers om gebruik te maken van milieuvriendelijke vervoersmiddelen, wat bijdraagt aan een vermindering van de CO2-uitstoot en de verkeersdrukte in onze prachtige stad.

amspdf is meer dan een bibliotheek; het is een ontmoetingsplek waar duurzaamheid en gemeenschapszin centraal staan. We nodigen iedereen uit om deel uit te maken van onze missie om kennis te delen en tegelijkertijd zorg te dragen voor onze planeet.