Versterk je impact met SROI!

sroi

Maak Kennis met Social Return on Investment (SROI)

Social Return on Investment (SROI) is een benadering die organisaties in staat stelt om hun impact op de maatschappij te meten en te verbeteren. Het concept van SROI gaat verder dan alleen financiële winst en richt zich op het creëren van waarde voor zowel de organisatie als de samenleving als geheel.

Wat is SROI?

Bij SROI draait het om het identificeren, meten en waarderen van sociale, milieu- en economische resultaten die voortkomen uit de activiteiten van een organisatie. Door deze resultaten in kaart te brengen, kunnen organisaties beter begrijpen welke impact ze hebben en hoe ze deze impact kunnen maximaliseren.

Waarom is SROI Belangrijk?

SROI biedt organisaties verschillende voordelen. Het stelt hen in staat om transparantie te creëren over hun maatschappelijke impact, wat het vertrouwen van stakeholders kan vergroten. Daarnaast kan SROI helpen bij het nemen van strategische beslissingen en het optimaliseren van bedrijfsprocessen om positieve resultaten te versterken.

Hoe Implementeer je SROI?

Om SROI succesvol te implementeren, moeten organisaties beginnen met het definiëren van hun doelstellingen en stakeholders. Vervolgens moeten ze relevante indicatoren identificeren om de impact van hun activiteiten te meten. Het betrekken van alle belanghebbenden bij het proces is essentieel voor een holistische benadering van SROI.

Conclusie

Social Return on Investment is een krachtig instrument dat organisaties helpt om waarde te creëren voor zowel henzelf als de samenleving. Door bewust bezig te zijn met hun maatschappelijke impact kunnen organisaties een positieve verandering teweegbrengen en bijdragen aan een duurzamere toekomst voor iedereen.

Ontdek de impact van SROI en doe mee!